Εδώ και μερικά χρόνια (1999) αγόρασα τον πρώτο μου σκύλο, συγκεκριμένα ένα αρσενικό Αλάσκας «Μάλαμουτ».

Μένω σε προάστιο των Ιωαννίνων σε μια έκταση 5 στρεμμάτων, στους πρόποδες του Μιτσικελίου, κάτι που με βοηθάει να εκτρέφω αυτά τα μεγαλόσωμα ζώα.

Με την πάροδο του χρόνου, το πάθος μου για τη Ράτσα και η συνεχής επαφή με ώθησαν να αρχίσω τη συστηματική εκτροφή τους. Εκτρέφω τα μεγαλόσωμα Αλάσκας «μάλαμουτ» ( M Loot) από τα οποία τα αρσενικά μπορεί να φτάσουν από 65 μέχρι 90 κιλά και τα θηλυκά από 45 μέχρι 70 κιλά , καθώς επίσης και την στανταρτ γραμμή (Kotzebue) ,που το πρότυπο της φυλής διαμορφώθηκε 58.5cm και 34kg για τα θηλυκά και 63.5cm και 38kg για τα αρσενικά.
 

Η ράτσα ενδείκνυται για πολλές δραστηριότητες όπως: περπάτημα, τρέξιμο, ορειβατική πεζοπορία και φύλαξη (αν εκπαιδευτεί κατάλληλα). Πάνω απ’ όλα είναι ένας σκύλος συντροφιάς που θα σας καταπλήξει με τη δύναμη του, την όρεξη για παιχνίδι και την αφοσίωση στο αφεντικό του. Είναι εξαιρετικά φιλικά με τα παιδιά και τους ξένους.

Διατίθενται κουτάβια εξαιρετικής μορφολογίας απαλλαγμένα από γενετικές παθήσεις και δυσπλασίες σε χρώματα black and white, grey and white, sable and white, seal and white και red and white.